Project Description


Deprecated: wp_make_content_images_responsive használata nem támogatott a 5.5.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp_filter_content_tags(). in /var/www/clients/client25/web40/web/wp-includes/functions.php on line 4861

Elhelyezkedés, érdekességek Korcularól

Korcula Dalmácia déli részén terül el. 276 km2-es területével a hatodik legnagyobb és 17000 fős lakosságával, pedig a legsűrűbben lakott sziget Horvátországon.

A sziget a legnépesebb a XX. század elején volt, majd a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt a 20-30-as és a 60-70-es években tömeges kivándorlások voltak, főként Amerikába és Nyugat-Európába.

A szülőföldjükön maradt gazdák a mezőgazdasággal foglalkoztak és néhány évtizede, pedig a turizmussal kezdtek el foglalkozni. Mára a fő megélhetési forrást a turizmus jelenti, de a mezőgazdaság még így a sziget lakosságának 35 százalékának ad munkát.

Korcula sziget fő terméke az olajbogyó, amelyből első osztályú minőségi olivaolajat sajtolnak. Másik híres korculai növény a szőlő, amelyből több fajta: a grk, a pošip, a rukatac és a babiæ is megterem, melyekből kiváló minőségű borokat készítenek.

Korcula különlegessége, hogy itt született a híres világjáró és tengerész Marco Polo!

Galéria